Vauxhall Corsa-D Forum banner

Bezpieczniki i przekaźniki

1 reading
153K views 10 replies 8 participants last post by  Gerryt1978  
#1 · (Edited)
Ok, zajęło mi to całą noc, jak widać. Jest teraz 2.45 rano!:suprised:

Więc zrobiłem to. Oznaczone schematy każdego bezpiecznika i przekaźnika w samochodzie, nawet tych kilku, których nie ma w skrzynkach. Więc.....

Skrzynka bezpieczników/przekaźników silnika (znajduje się po lewej stronie akumulatora)

Image
Image

Bezpieczniki akumulatora silnika (znajdują się na górze akumulatora)

Image

Bezpiecznik i przekaźnik nagrzewnicy w komorze silnika (znajdują się tuż przed mocowaniem zawieszenia po stronie kierowcy)

Image

Skrzynka bezpieczników w schowku (znajduje się za schowkiem)

Image

Przekaźnik pod schowkiem (znajduje się za schowkiem, oddzielnie od skrzynki bezpieczników)

Image

Tylna skrzynka bezpieczników/przekaźników (znajduje się w panelu LHS bagażnika)

Image

Mam nadzieję, że ludzie uznają to za pomocne.

Michael

#3 ·
Pomocy proszę, czy ktoś może pomóc.

Próbowałem sam zmienić radio na DVD i w jakiś sposób udało mi się spowodować małą iskrę z przewodami na złączu, które łączy się z adapterem. Teraz fabryczne radio się nie włącza, więc myślę lub mam nadzieję, że jeden z bezpieczników się przepalił. Który musiałbym wymienić, aby mieć nadzieję na naprawę, zanim zabiorę go do instalatorów i zostanę obciążony fortuną?

Dzięki z góry

#5 ·
Mam problem z centralnym zamkiem. Zamek drzwi kierowcy nie uruchamia centralnego zamka, a jeśli używam pilota, tylne drzwi po stronie pasażera się nie zamykają. Czy przekaźniki za schowkiem to bezpieczniki? Czy można je wymienić? Czy może to być problem z modułem sterowania nadwoziem? Proszę o pomoc!

#6 ·
Mam problem z centralnym zamkiem. Zamek w drzwiach kierowcy nie uruchamia centralnego zamka, a jeśli używam pilota, tylne drzwi po stronie pasażera się nie zamykają. Czy przekaźniki za schowkiem to bezpieczniki? Czy można je wymienić? Czy może to być problem z modułem sterowania nadwoziem? Proszę o pomoc!
Prawdopodobnie będzie to usterka okablowania lub modułu zamka, jak sądzę. Gdyby to był bezpiecznik lub przekaźnik, zwykle wszystkie działają z tego samego bezpiecznika/przekaźnika lub przód i tył działają niezależnie.